Ο οικισμός του Δρυμού (παλιά ονομασία Δριάνοβο) βρίσκεται βόρεια της Ελασσόνας, αναπτύσσεται σε υψόμετρο 470 μέτρων. Οι κάτοικοί του σήμερα ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στον οικισμό υπάρχει ο ενοριακός ναός του Προφήτη Ηλία (1810), ο οποίος, παρόλο που καταστράφηκε το 1987, ξαναχτίστηκε πολύ σύντομα. Στη νοτιοανατολική πλευρά του χωριού απλώνεται η «Κλαδερή», ένα δάσος κατάφυτο από κυπαρίσσια και πεύκα, ιδανικός προορισμός για περίπατο και επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Στην είσοδο του χωριού, στη θέση Πηγαδούλι (Μπιαδούλι) υπάρχει πετρόκτιστη βρύση με δροσερό νερό, η οποία παλαιότερα κάλυπτε τις ανάγκες του χωριού σε πόσιμο νερό. Υπάρχει ακόμα δασικό μονοπάτι, διαμέσου του φαραγγιού (ρέμα «Κουραδιάρη») το οποίο συνδέει τον οικισμό με την Ελασσόνα, μέσα σε 30 – 45 λεπτά.

Ωστόσο, σήμερα το μονοπάτι αυτό έχει μετατραπεί σε αγροτικό δρόμο που είναι βατός για κάθε είδος οχήματος, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Στη νότια πλευρά του οικισμού λειτουργεί πίστα απογείωσης αλεξίπτωτων πλαγιάς. Αποσκοπώντας στη διευκόλυνση και στήριξη των γεωργοκτηνοτρόφων της περιοχής, κατασκευάστηκε ένα μικρό φράγμα κοντά στο χωριό (στη θέση «Παπά Βιρός»), το οποίο θα διευκολύνει πρακτικά τους γεωργούς και του κτηνοτρόφους σε θέματα ύδρευσης και αποταμίευσης νερού.

Δημοτικό διαμέρισμα του Καλλικρατικού Δήμου Ελασσόνας. Απέχει μόλις 8 χιλ από την Ελασσόνα και 48 χιλ από τη Λάρισα.

Πρόκειται για ιδανικό μέρος ανάπαυσης και αναψυχής, λόγω του ξηρού και δροσερού κλίματος αλλά και της φυσικής του θέσης, καθώς απέναντι έχει το πανέμορφο και ξακουστό μυθικό βουνό των δώδεκα θεών τον γέρο Όλυμπο.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του ανέρχονται περίπου στους 600 ενώ τους θερινούς μήνες, γιορτές, Σαββατοκύριακα αυξάνεται αισθητά διότι επιστρέφουν οι κοντινοί αλλά και οι πιο μακρινοί χωριανοί μας.

Οι κάτοικοι του κυρίως επιδίδονται σε γεωργικές καλλιέργειες όπως δημητριακά, καλλιέργεια καπνού, κτηνοτροφικές ασχολίες, οικοδομικές ενασχολήσεις, επαγγελματοβιοτεχνικές δραστηριότητες, αμπελουργία, περιβόλια, νέες καλλιέργειες αλλά και σε διάφορες εποχιακές δουλειές για συμπλήρωμα του εισοδήματός τους.

Πληροφορίες για το χωριό μας μπορούμε να αντλήσουμε από την τοπική εφημερίδα “Δρυμοτυπία” αλλά και “Τα Νέα του Δρυμού Ελασσόνας” που εκδόθηκαν κατά διαστήματα, από το λογαριασμό στο Facebook του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού Ελασσόνας, από τις καταχωρήσεις στις Ιστοσελίδες του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr, www.elassona.com.gr, www.diktioelassonas.gr απο τον Ιστότοπο της Λευκής Πόλης www.leukipoli.com αλλά και από τις τοπικές εφημερίδες “Αναγνώστης” και “Έκδοση που συχνά δημοσιεύουν την ειδησιογραφία του χωριού μας .

Από τους ιδανικότερους χώρους αναψυχής και ξεχωριστής θέας είναι η τοποθεσία των κορυφογραμμών “Οφανός”, “Κλαδιά-Σημείο” (όπου λειτουργεί πίστα απογείωσης αλεξίπτωτων πλαγιάς), “Γκουμπές” που βρίσκονται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το χωριό και μπορείς ν΄ αγναντέψεις τόσο τον επιβλητικό Όλυμπο με τα σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του χωριά, όσο και τον Περραιβιακό κάμπο του Δήμου Ελασσόνας. Ο Ελασσονίτης ποταμός που απλώνεται στον κάμπο της Ελασσόνας χαρίζει δροσερή ανάπαυλα σ΄όλους εμάς που έχουμε τη διάθεση να ανέβουμε και να τον αγναντεύσουμε.

Το φράγμα που τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε χαρίζει ανάπτυξη στη γεωργία, κτηνοτροφία αλλά και δίνει ελπίδες για περιβαλλοντικές εξελίξεις και δημιουργία χλωρίδας και πανίδας πέρα από αυτή που μέχρι σήμερα υπάρχει.

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι το χωριό μας περιστοιχίζεται από δάσος με δρυς και πεύκα προσφέροντας φυσικό κάλλος στην περιοχή μας (εξού και η σημερινή ονομασία Δρυμός).

Ο ενοριακός ναός του Προφήτη Ηλία δεσπόζει στο κέντρο του χωριού ενώ τα θρησκευτικά μνημεία συμπληρώνουν ο Προφήτης Ηλίας στη θέση Οφανός, του Αγίου Νικολάου στη θέση Αλώνια, και του Αγίου Αθανασίου στη θέση Πλιάτσικας, καθώς και τα πολυάριθμα εξωκκλήσια, εικονοστάσια – αφιερώματα στις διάφορες τοποθεσίες του χωριού.